Szkoła - Marzec
JADŁOSPIS SZKOŁA
Data |
Dzień |
Danie |
01.03.2024 |
Piątek |
Łazanki z kapustą + kompot Skład surowcowy: makaron łazankowy, kapusta kiszona, marchewka, olej, mieszanka kompotowa ,cukier
Podwieczorek : Jogurt owocowy
|
04.03.2024 |
Poniedziałek |
Kasza jęczmienna z warzywami +gulasz wieprzowy +surówka z ogórka kiszonego + kompot Skład surowcowy: kasza jęczmienna z warzywami, szynka bez kości, cebula, ogórek kiszony, mąka, śmietana, mieszanka kompotowa, cukier
Podwieczorek :Banan
|
05.03.2024 |
Wtorek |
Zupa ogórkowa z ziemniakami Skład surowcowy: korpus drobiowy, ogórek kiszony , marchewka, seler, por ,pietruszka, śmietana, ziemniaki
Podwieczorek : ,,OWOCOWY ZAWRÓT GŁOWY’’ (SAŁATKA OWOCOWA)
|
06.03.2024 |
Środa |
Ziemniaki + karkówka duszona w ziołach+ surówka z sałaty zielonej z jogurtem naturalnym+ kompot Skład surowcowy: ziemniaki, masło, karkówka, sałata zielona, jogurt naturalny, cukier, mieszanka kompotowa
Podwieczorek: Jogurt owocowy
|
07.03.2024 |
Czwartek |
Zupa kalafiorowa z ziemniakami+ pieczywo Skład surowcowy: korpus drobiowy, kalafior, ziemniaki, marchew, seler, pietruszka ,por, śmietana, mąka
Podwieczorek : Sok owocowo warzywny
|
08.03.2024 |
Piątek |
Placki ziemniaczane ze śmietaną + kompot Skład surowcowy :ziemniaki, cebula, czosnek, mąka, śmietana, olej , mieszanka kompotowa, cukier Podwieczorek : Sok pomarańczowy |
11.03.2024 |
Poniedziałek |
Kopytka z sosem pieczarkowym + kompot Skład surowcowy: kopytka mrożone, śmietana ,mąka, pieczarka, cebula, olej, mieszanka kompotowa, cukier Podwieczorek: Banan |
12.03.2024 |
Wtorek |
Zupa barszcz ukraiński+ pieczywo Skład surowcowy: wywar mięsno warzywny, burak czerwony, fasola drobna, kapusta kiszona, marchewka, seler, pietruszka, por, śmietana 12%
Podwieczorek : Serek homogenizowany
|
13.03.2024 |
Środa |
Ziemniaki + klopsy wieprzowe w sosie koperkowym+ surówka z marchewki i jabłka+ kompot Skład surowcowy: ziemniaki, masło, szynka wieprzowa, cebula, czosnek, olej, śmietana, koper, cukier, mieszanka kompotowa
Podwieczorek :Pomarańcz
|
14.03.2024 |
Czwartek |
,,GRAMY W ZIELONE’’ czyli Zupa szpinakowa krem z groszkiem ptysiowym Skład surowcowy: korpus drobiowy, szpinak ,ziemniaki, seler, por, pietruszka, śmietana, cukier, mieszanka kompotowa, groszek ptysiowy
Podwieczorek: Jogurt owocowy
|